Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Τυφλή δικαιοσύνη ή απλά ανάπηρη;

Tελικά το παραδέχομαι. Ίσως είμαι κάπως υπερβολικός με αυτά που γράφω εδώ. Τις τελευταίες μέρες βλέπω ότι τελικά το κράτος μας δουλεύει μια χαρά και συντονισμένα. Οι εγκληματίες συλλαμβάνονται και καταδικάζονται. Χωρίς «κολπάκια» των συνηγόρων υπεράσπισης χωρίς τίποτα.

Διαβάζω λοιπόν για την σύλληψη του υπόπτου για την δολοφονική επίθεση απέναντι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Οι κακοί και σατανικοί μετανάστες λοιπόν φταίνε και σε αυτή την περίπτωση. Συγκεκριμένα οι Αλβανοί φταίνε ακόμα και αυτή την περίπτωση. Τι σημασία έχει που οι ηθικοί αυτουργοί δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα; Το θέμα είναι πολύ πιασάρικο: Αλβανός «χτυπά» συνδικαλίστρια, δεν μπορώ να πω πουλάει αρκετά.

Αμ’ το άλλο; Πέντε εγκληματίες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο βράδυ. Την επομένη κιόλας (σήμερα) λένε πως θα γίνει και η δίκη. Μιλάω βέβαια για την απόδραση του Παλαιοκώστα. Ποιος θα τολμήσει να πει πως το κράτος μας και η δικαιοσύνη μας υπολειτουργεί; Συνοπτικές διαδικασίες για την εύρεση των ενόχων. Τι σημασία έχει πως οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν είχαν την δυνατότητα (;) να διαβάσουν ούτε το κατηγορητήριο; Επίσης τι σημασία έχει πως όλοι οι προσαχθέντες είναι υπαλληλίσκοι των φυλακών εκτός από έναν που είναι ο πιλότος (!) του ελικοπτέρου; Ναι μιλάω για τον πιλότο που του κόλλησαν ένα όπλο στον κρόταφο και τον ανάγκασαν να κάνει ό,τι του πούνε. Ο ίδιος πιλότος που προσγείωσε το ελικόπτερο με ασφάλεια παρ’ όλο που είχε χτυπηθεί με σφαίρα πάνω από κατοικημένη (!) περιοχή.

Ε να λοιπόν. Όλα λειτουργούν περίφημα. Και όποιος αντιδράει είναι κακοπροαίρετος. Αλήθεια η δίκη του κορκονέα πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να γίνει;

ΥΓ: Μην με αρχίσετε με νόμους και διάφορα δικηγορίστικα. Η ουσία είναι αλλού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου