Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Σχετικά με την επερώτηση στην βουλή για την κατάληψη του Γαλαξία.



Εδώ και δύο μήνες στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει «καταληφθεί» ο χώρος που παλιά στεγαζόταν ο «Γαλαξίας». Πριν μερικές μέρες ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αποστολάτος Βαΐτσης έκανε την επερώτηση που φαίνεται στην φωτογραφία.

Oργή σε πιάνει όταν βλέπεις τόσο αρρωστημένα μυαλά. Ο κύριος-μπάμιας Βαΐτσης μιλάει για μη προσβάσιμο χώρο και για δυσαρεστημένους πολίτες. Μιλάει για αντίδραση πολιτών και για μια συνεχή απαξίωση του χώρου αυτού.

Επειδή όμως ο κύριος Βαΐτσης μάλλον δεν έχει περάσει ποτέ ούτε απ’ έξω ας πω πέντε πράγματα για το τι πραγματικά συμβαίνει. Εδώ και αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο κτήριο είχε εγκαταλειφθεί από τον δήμο. Σοβάδες πέφτανε, γύρω γύρω αλλά και μέσα ήταν γεμάτο σκουπίδια ενώ και πολλά συμπαθέστατα τροκτικά είχαν βρει καταφύγιο εκεί.

Σήμερα αν περάσετε όμως απ ‘έξω θα δείτε κάτι διαφορετικό. Θα δείτε ένα κτίσμα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ και φρεσκοβαμμένο. Ένα κτήριο με ανακοινώσεις και ειδικό χώρο με αφίσες από διάφορες εκδηλώσεις. Αρκετά συχνά επίσης διοργανώνονται και χαριστικά παζάρια με σκοπό την προσέλκυση του κόσμου και την σωστή ενημέρωση για το τι γίνεται στον χώρο αυτόν. Τέλος σχεδόν κάθε Κυριακή γίνεται συνέλευση όπου ο οποιοσδήποτε πολίτης της Νέας Σμύρνης, και όχι μόνο, μπορεί να εκφέρει την άποψή του. Εδώ να τονίσω πως οι συνελεύσεις ανακοινώνονται, μερικές μέρες πριν, και μέσω του blog της κατάληψης αλλά και μέσω αφισοκολλήσεων.

Με λίγα λόγια υπάρχει ήδη ένα πολιτιστικό κέντρο που λειτουργεί 100% ελεύθερα με μόνο σκοπό την ενημέρωση του πολίτη αλλά και την ψυχαγωγία του.

Ο κύριος μπάμιας δείχνει για μια ακόμη φορά τον σκοπό αυτών των ανθρώπων. Προσπαθεί με ψευδή ειδήσεις και προπαγάνδα να πολεμήσει αυτή την πρωτοβουλία των ίδιων των πολιτών. Υπακούοντας πιστά και αηδιαστικά το αφεντικό του έχει ένα και μόνο στόχο. Την ελευθερία. Την ελευθερία την γνώσης και την ελευθερία της πληροφόρησης. Την ελευθερία της διακίνησης ιδεών και στην τελική την ελευθερία του πνευματικού μας κόσμου.

Ας μην τους αφήσουμε λοιπόν να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ας υποστηρίξουμε ο καθένας μας τέτοιας μορφής πρωτοβουλίες..

ΥΓ: Τα παιδιά του blog της κατάληψης τα λένε πολύ καλύτερα οπότε διαβάστε και την δικιά τους απάντηση. Αξίζει.

Πηγή: blog Eλεύθερος Γαλαξίας Ν.Σμύρνης

2 σχόλια:

  1. Ζω μονιμα στην Ν.Σμυρνη και αυτο που λες το εχω δει με τα ματια μου! Φοβοσουν να περασεις και απ'εξω παλια γιατι μπορει κανενα αρουρι σε μεγεθος γατας να σε μασαγε!
    εχω παει στον Ελευθερο Γαλαξια τον πεντακαθαρο και εχω μιλησει με τα παιδια.
    Δεν θα ασχοληθω με τον εν λογω κυριο του ΛΑΟΣ,δεν αξιζει τον κοπο καν.
    Εκεινο που θελω να πω ειναι μονο...ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

    Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθένας λέει ο,τι να'ναι και ό,τι τον συμφέρει. Τα ψέματα μας βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση έτσι κι αλλιώς. Και αυτοί που διαχωρίζουν τις αλήθειες από τα ψέματα και αντιδρούν είναι άξιοι θαυμασμού. Πιστεύουν σε κάτι καλύτερο από τη βρωμιά και την κακοήθια που υπάρχει. Εγώ αυτό το θαυμάζω και το στηρίζω και δεν πάει να λέει ότι θέλει ο κύριος οποιοσδήποτε που νομίζει ότι με τα ψεματά του καθοδηγεί έναν ανόητο λαό.

    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή