Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Όταν πληρώνουμε την ηλιθιότητα των άλλων..


Eίχα την ατυχία σήμερα να χρειαστώ ένα παράβολο. Ξεκινάω λοιπόν και όταν φτάνω στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αγίου Δημητρίου αντιμετωπίζω για δεύτερη φορά το καινούριο σύστημα που έχουν αρχίσει να το βάζουν σε πολλά υποκαταστήματα (Το έχω ξανασυναντήσει στο υποκατάστημα του Νέου Κόσμου).

Για όσους δεν γνωρίζουν το σύστημα, υπάρχει ένας προθάλαμος και αφού εισέλθεις πρέπει να σε «τσεκάρουν» για να σε αφήσουν να μπεις. Τι εννοώ «τσεκάρουν»; Σε αυτόν τον προθάλαμο υπάρχει κάμερα και μικρόφωνο. Σου ζητάνε να μην φοράς ούτε γυαλιά ούτε καπέλο και να κοιτάς την κάμερα. Αφού θεωρήσουν αυτοί πως δεν είσαι ο μέγας τρομοκράτης τότε μόνο σου επιτρέπουν να εισέλθεις στην τράπεζα.

Που φτάσαμε ρε;! Από πότε πρέπει να με τραβάει σε κάμερα ο καθένας για να μπω σε μία τράπεζα; Από πότε πρέπει να περνάω από face control σε μαγαζί το οποίο το χρυσοπληρώνω; Αλλά δεν φταίνε αυτά τα λαμόγια. Φταίνε όλοι αυτοί οι ΗΛΙΘΙΟΙ που συνεχίζουν και πηγαίνουν στα συγκεκριμένα υποκαταστήματα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Φταίνε όλοι αυτοί οι ΗΛΙΘΙΟΙ που δεν λένε κουβέντα για τίποτα που τους ενοχλεί. Φταίνε όλοι αυτοί οι ΗΛΙΘΙΟΙ που όσες σφαλιάρες και να φάνε θα συνεχίσουν να είναι με το κεφάλι χαμηλά. ΑΥΤΟΙ έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. ΑΥΤΟΙ θα είναι οι υπαίτιοι που σιγά σιγά το σύστημα αυτό θα εφαρμοστεί σε ΟΛΕΣ τις τράπεζες.

Εδώ να σημειώσω πως το σύστημα αυτό έχει κριθεί αντισυνταγματικό και παράνομο. Αυτό όμως δεν ενοχλεί τις τράπεζες να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και γιατί να δώσουν; Σε ένα κράτος που η κυβέρνηση είναι πλήρως ανίσχυρη δύο μαγαζιά έχουν μεγάλη δύναμη. Δύο μαγαζιά λειτουργούν δίχως να τους ελέγχει κανείς. Οι τράπεζες και η εκκλησία. Αυτοί διοικούν, αυτοί αποφασίζουν. Και μέχρι να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτός έχει την δύναμη και όχι τα λαμόγια θα είναι πλέον αργά. ΑΝ ξυπνήσει ποτέ…

4 σχόλια:

  1. ω ποσο δικιο εχεις!οι καμερες πια ειναι παντου!ετοιμες να σε καταγραψουν,να σε φακελωσουν! οσο για το γελοιο επιχειρημα (για τις καμερες των δρομων μιλω)οτι εξυπηρετουν την εγληματικοτητα εψαχνα προ καιρου να βρω ΜΙΑ εγκληματικη πραξη που να επιασαν τον δραστη απο καμερα στην Ελλαδα(κλεφτη,βιαστη κ.τ.λ) Δεν βρηκα ουτε μια!οσο για τις τραπεζες...ε για αυτο τους δωσαμε 28 δις ευρω!για να βαλουν καμερες!!!κατα τα αλλα οι επαγγελματιες ληστες τραπεζων θα φοβηθουν τις καμερες και δεν θα μπουν!!χα χα! ας γελασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vlakeia ontws alla kai ti na kanoume dhladh? otan xreiazomaste ta paravola prepei na to upostoume... Polla einai ta strava, kanenas den kanei tipota.. alla kai ti mporei na kanei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. telika den mas eipes, to paravolo to phres?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκανα το πιο απλό. Πήγα σε άλλο υποκατάστημα που δεν έχει αυτό το σύστημα. Αν το κάναμε όλοι αυτό θα έβλεπες πόσο γρήγορα θα το βγάζαν. Κάθε υποκατάστημα έχει σαν μεμονωμένη επιχείρηση στόχους κέρδους. Αν δεν τους φτάσει..προβληματίζεται, μην νομίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή